Skip to content

Duurzaamheid

Met minder dan 10 jaar te gaan om de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties in 2030 te halen, is er nog veel te doen. Hierin nemen we onze verantwoordelijkheid en richten ons op vijf pijlers.

Sustainable Development Goal nr. 13 gaat over actie's om klimaatverandering en haar impact te bestrijden.

Lees verder op de site van SDG Nederland

Klimaatbewust

Klimaatneutraal

Onze bedrijfsvoering was altijd al klimaatbewust en nu is onze ambitie om in 2030 volledig klimaatneutraal te produceren. Zónder externe compensatie, mét optimale warmte terugwinning en gebruik van duurzame energiebronnen.

Sustainable Development Goal 3 gaat over gezondheid en bewuste leefstijl.

Lees verder op de site van SDG Nederland

Gezondere leefstijl

Suiker-, vet- & vezelinname

We zijn ons ervan bewust dat we geen fruit verkopen. Te hoge suiker- en verzadigd vetinname veroorzaakt obesitas en hart- en vaatziekten. We nemen onze verantwoordelijkheid door gezondere alternatieven te bieden met minder toegevoegde geraffineerde suiker, minder verzadigd vet, meer vezels en portiecontrole tijdens genietmomenten.

We zorgen ervoor dat onze medewerkers kunnen werken in een fijne, veilige en gezonde bakkerijomgeving.

Van klimaatbewust naar klimaatneutraal

Het is onze ambitie om in 2030 volledig CO2 neutraal te produceren. Zónder externe compensatie, mét optimale warmte terugwinning en gebruik van duurzame energiebronnen.

Sustainable Development Goal 12 gaat over duurzame consumptie-, en productiepatronen.

Lees verder op de site van SDG Nederland

Minder verspilling

Wist je dat we appelschillen van onze appeltaarten gebruiken om jam van te maken? Deze jam verwerken we weer in andere producten.

Minder verspilling

Voedselproductie vraagt veel van onze aarde. We zijn dan ook zuinig op onze eetbare grondstoffen en eindproducten. Voedselverspilling willen we voorkomen en continu verminderen. Daarna zetten we restanten om, in opnieuw bruikbare grondstoffen.

Tenslotte komt het uiteindelijke productafval zonder vlees in diervoeding. Afval mét vlees gaat naar de biovergisting. Zo zetten we alle grondstoffen zo hoogwaardig mogelijk in.

Sustainable Development Goal 12 gaat over duurzame consumptie-, en productiepatronen.

Lees verder op de site van SDG Nederland

Slimmer
verpakken

Reduce, Reuse, Recycle

Onze lekkere producten verdienen een veilige, beschermende verpakking om verspilling te voorkomen. Toch willen we het gebruik van papier en plastic verminderen. Dat wát we gebruiken moet 100% recyclebaar zijn én zo veel mogelijk van gerecycled materiaal gemaakt.

Sustainable Development Goal 8 gaat onder andere over duurzame economische groei.

Lees meer op de site van SDG Nederland

Eerlijke,
korte keten

We gebruiken 100% vrije uitloop eieren in onze producten.

Eerlijk

Wij staan voor een eerlijke beloning van boeren (voor suiker, graan en boter), het stoppen van ontbossing (voor palmolie) en diervriendelijk produceren.

Lokaal

We kopen grondstoffen zoveel mogelijk binnen Nederland en Europa, als dat kan. Dit bevordert de ketentransparantie en leverbetrouwbaarheid. Bovendien minimaliseren we zo transportafstanden.

Investering in nieuwe vriestorens
Door te investeren in drie nieuwe vriestorens in Spakenburg en Hoogeveen blijft de kwaliteit van onze heerlijke appeltaarten nu nóg beter bewaard. Deze torens hebben een gesloten koelsysteem. Dat bespaart ons uiteindelijk 1800 ton CO2eq per jaar en draagt daardoor bij aan onze duurzaamheidsdoelstelling. Deze besparing is vergelijkbaar met de jaarlijkse uitstoot van ongeveer 240 huishoudens. Een win-win situatie!
Zonnepanelen
Op het dak van ons Vrieshuis in Spakenburg liggen maar liefst 519 zonnepanelen. Per jaar leveren de panelen voldoende energie op voor zo'n 55 huishoudens. (omgerekend) Hiermee koelen we onze producten.
Gasreductie
In samenwerking met Heinen & Hopman Engineering werken we aan het terugwinnen van restwarmte. De verwarming van onze kantoren aan de Metaalweg in Bunschoten doen we tegenwoordig met teruggewonnen warmte uit het vriesproces in het vrieshuis. Dit heeft 50% reductie van het gasverbruik opgeleverd en is gelijk aan het jaarverbruik van 5 huishoudens.

Hergebruik restwarmte
Daarnaast onderzoeken we hoe we restwarmte uit de vriezers van onze productielocatie in Spakenburg kunnen inzetten om het schoonmaakwater te verwarmen en hoe we het gebruik van onze gasovens kunnen optimaliseren.

Gasreductie
Samen met AMF Den Boer verbeterden we het energieverbruik van de appeltaart-oven. Het resultaat: 10% minder gasverbruik om hetzelfde lekkere appeltaartje te bakken.
Previous
Next
Vegan frikandelbroodjes
De wereld veranderen kan heel lekker zijn. Dat bewijst het nieuwe en allereerste vegan frikandelbroodje, dat De Graaf Bakeries exclusief voor Albert Heijn ontwikkelde.

Dit broodje is onderdeel van de nieuwe generatie verse snacks op de bakkerijafdeling van Albert Heijn, passend bij de behoefte aan duurzame en plantaardige snacks. Bovendien heeft dit vegan frikandelbroodje een Nutri-Score B, wat beter is dan veel alternatieve niet-plantaardige opties!

Lees hier het persbericht

Mini roomboter amandel gevulde koeken zonder toegevoegde suikers*
Voor degenen die wél willen genieten maar met minder suiker is deze oer Hollandse gevulde koek in een kleine variant.

*Dit product bevat van nature aanwezige suikers.

Bekijk de koeken
Croqui’s vega
Deze heerlijke hartige snack is familie van de croissant maar met een heel eigen karakter. Door smakelijke vullingen en een knapperige topping zijn Croqui’s een lust voor het oog en tegelijk de ultieme smaakbelevenis.

Artikelnummers:
  • Croqui Hummus (Vega) – 10592
  • Croqui Mozzarella Tomaat (Vega) – 10593
  • Croqui Spinazie Kaas (Vega) – 10595
Probeer ze allemaal!

Bekijk onze vega snacks
Violife vegan broodje Gouda flavour
Het 100% vegan broodje is ontwikkeld in samenwerking met Upfield, de makers van Violife. Een knapperige bladerdeeg snack gevuld en getopt met de heerlijke Goudse kaassmaak van Violife. Kortom; de bewuste snacker hoeft niet langer in te leveren op smaak.

Lekker verantwoord
Samen met Violife vervullen we de cravings van vegans en flexitariërs. Met het oog op behoud van milieu, dierenwelzijn of hun gezondheid eten zij minder of geen dierlijke producten. Dit broodje bevat daarom anders dan reguliere kaassnacks bijvoorbeeld geen ei als glansmiddel, geen roomboter en ook geen melk in de vulling.

Artikelnummer
071358

Bekijk onze vega snacks
Vega saucijzenbroodjes
Ons vegetarisch saucijzenbroodje, gemaakt op basis van soja en eiwitten, is als beste getest door CSO.

Artikelnummer:
1597

Bekijk onze vega snacks
Vegan appel-noten taartjes
In deze appeltaart van met luxe looks proeft u sappige appelstukjes met een vleugje kaneel en rozijnen. Omhuld met smeuïg appeltaartdeeg. De rijke noten-, zaden- en vruchtenmix geeft deze taart een extra bite en smaakdimensie. Door het gebruik van alleen plantaardige ingrediënten kunt u deze taart als vegan product verkopen. Een echte eyecatcher in het assortiment!

Artikelnummer:
728N

Bekijk onze appeltaarten
Vegan appeltaartjes
Dit frisse appeltaartje van 450 gram is bereid met heerlijke Hollandse appels, rozijnen en kaneel in een wener deeg. Een traktatie voor ca. 5 tot 6 personen. Door het gebruik van uitsluitend plantaardige ingrediënten mag dit heerlijke taartje als vegan verkocht worden. Hiermee spreekt u een extra doelgroep aan op de bakkerij afdeling.

Artikelnummer:
71297

Bekijk onze appeltaartjes
Vegan snack
Deze nieuwe vegan snack met pulles oats is er in 3 verschillende smaken:

Vegan Sweet Chili Snack
Vegan Spicy Mango Snack
Vegan Saté Snack

Bekijk onze vega snacks
Previous
Next
Slimmer verpakken
In 2022 staan de volgende acties op de planning:

- van plastic tape naar papieren tape op deze dozen

- van palletfolie naar palletnet.

De witte dozen zijn in 2022 vervangen door ongebleekte versies (deze bestaan al voor 80-85% uit gerecycled materiaal).

De blauwe plastic zakken zijn vervangen door blanco zakken. Blauw plastic is moeilijker te scheiden en we streven juist naar 100% mono materiaal dat goed te scheiden is. Het totale gewicht hiervan is 90 ton!